Ierse volksheld Robbie Keane op bezoek bij Heerenveen
i

Getty Images

Ierse volksheld Robbie Keane op bezoek bij Heerenveen

admin • 23:06, 29-10-2019 / Laatste Update: 22:58, 04-01-2024

Robbie Keane, de voormalig spits van onder meer Tottenham Hotspur, Liverpool en Celtic is deze week te vinden langs het trainingsveld van SC Heerenveen. De Ierse volksheld en recordinternational – 126 interlands – krijgt deze week een kijkje in de keuken van de club.

Keane volgt namelijk de cursus voor het hoogste trainersdiploma. Een internationale studiereis is een onderdeel daarvan. "Natuurlijk heb ik weleens van Heerenveen gehoord”, zei Keane, nu assistent-trainer van Middlesbrough en de Ierse nationale ploeg.

"Ik heb deze club alleen nooit van dichtbij meegemaakt. Ik heb wel tegen andere Nederlandse clubs gevoetbald, zoals Ajax en Feyenoord. Maar op basis van wat ik deze dagen heb gezien, kan ik zeggen dat Heerenveen goed wordt geleid. Bovendien hebben ze met Johnny Jansen volgens mij een aardige vent en goede manager in huis.”

Heel duidelijk is het niet, maar hier staat Robbie Keane, aandachtig toeschouwer bij de training van SC Heerenveen op sportpark Skoatterwâld. pic.twitter.com/8JDi7jCGa0

— Sander de Vries (@sander_dvries) 29 oktober 2019

Dokter

Maar hoe kwam Keane bij Heerenveen terecht? Waarschijnlijk door Ruud Dokter, want de 64-jarige Fries werkt namelijk als High Performance Director bij de Ierse voetbalbond en heeft goed contact met Gerry Hamstra, technisch manager van Heerenveen.