Interlandperiode: Zo ziet het belangrijke schema van Oranje eruit
i

Soccrates Images

Interlandperiode: Zo ziet het belangrijke schema van Oranje eruit

Brian Vesseur • 20:25, 03-09-2019 / Laatste Update: 08:38, 07-01-2024

Het Nederlands elftal maakt zich op voor de kraker tegen Duitsland. Een wedstrijd op zich, maar ook eentje waar veel op het spel staat. Oranje probeert zich namelijk te kwalificeren voor het EK in 2020. Hoe belangrijk is de aankomende interlandperiode en wanneer zijn de wedstrijden?

We trappen af met Duitsland - Nederland. Die wedstrijd is op vrijdag 6 september om 20:45 uur in Hamburg. De NOS zal deze wedstrijd op tv uitzenden. Het programma begint ongeveer 20 minuutjes voor de wedstrijd.

Een paar dagen later gaat Nederland op bezoek in Estland. Op maandag is wederom om 20:45 uur de aftrap en ook zal NOS weer voor het beeld zorgen.

Selectie

Ronald Koeman heeft de 23-koppige selectie voor die 2 wedstrijden al een tijdje geleden bekendgemaakt. De laatste wijziging is de wissel tussen Steven Bergwijn en Justin Kluivert. De aanvaller van PSV raakte afgelopen weekend geblesseerd, waardoor er ruimte kwam voor Kluivert in de Oranje-selectie. Dit is de volledige selectie:

 

🔶 Dit is de selectie! 🔶#DUINED #ESTNED pic.twitter.com/jexPdc8oZ1

— OnsOranje (@OnsOranje) August 30, 2019

Programma & stand

De stand in Groep C is redelijk bijzonder. Oranje heeft 3 punten uit 2 wedstrijden: in eigen huis won het 4-0 van Wit-Rusland en verloor het 2-3 van Duitsland. Noord-Ierland leidt de dans met het maximale aantal punten (12) uit 4 wedstrijden, Duitsland heeft ook het maximale aantal (9) uit 3.

Het is voor Nederland dus belangrijk dat het Noord-Ierland 2 keer verslaat én dat Duitsland dat ook doet. Dan maakt de uitslag van de moeilijke wedstrijd tegen Duitsland aankomende vrijdag niet zoveel uit. De eerste 2 landen uit de poule bereiken het EK.

Aankomende schema:

  • 6 sep: Duitsland - Nederland
  • 9 sep: Estland - Nederland
  • 10 okt: Nederland - Noord-Ierland
  • 13 okt: Wit-Rusland - Nederland
  • 16 nov: Noord-Ierland - Nederland
  • 19 nov: Nederland - Estland