Interne machtsstrijd zorgt voor grote spanningen binnen Willem II
i

Geert van Erven

Interne machtsstrijd zorgt voor grote spanningen binnen Willem II

admin • 14:32, 07-07-2018 / Laatste Update: 05:13, 06-01-2024

Binnen Willem II is achter de schermen een flinke machtsstrijd gaande. De hoofdpersoon? Algemeen directeur Berry van Gool. De RVC vindt dat hij niet goed functioneert. Dat wordt door verschillende bronnen binnen Willem II bevestigd.

De leden van de Clubraad zouden eigenlijk donderdagavond vergaderen. Ze kregen een brief met daarin de mededeling dat er sprake zou zijn van een ernstige vertrouwensbreuk tussen de Raad van Commissarissen en het stichtingsbestuur van de club.

Bijeenkomst afgeblazen

De bijeenkomst werd op het laatste moment afgeblazen en over de vakantie heen getild. Van het voornemen om Van Gool onmiddellijk op non-actief te zetten werd afgezien. Met als reden dat het uitlekken van een interne machtsstrijd processen als het zoeken naar een hoofdsponsor zou kunnen schaden.

Jurgen Streppel

Het is niet de eerste botsing van Van Gool met de voetbaltechnische mensen. Eerder kreeg hij het aan de stok met Jurgen Streppel toen die de dubbelfunctie van hoofdtrainer en technisch manager bekleedde. Van Gool had toen nog de steun van Roland Hermans, als lid van de Raad van Commissarissen verantwoordelijk voor de portefeuille technische zaken.

Die zou nu, met technisch directeur Joris Mathijsen, de oppositie tegen Van Gool aanvoeren. De algemeen directeur weet zich op zijn beurt gesteund door het gros van de sponsors.