De Jong geniet bij Sevilla: 'Een geweldige club'
i

Imago Sport

De Jong geniet bij Sevilla: 'Een geweldige club'

admin • 12:49, 05-09-2019 / Laatste Update: 21:09, 07-01-2024

Luuk de Jong maakte deze zomer de overstap van PSV naar het Spaanse Sevilla. De 29-jarige spits wilde dolgraag nog een keer het avontuur aan gaan.

"Dit is voor mij een geweldige club", zegt hij in een interview met De Gelderlander. Ook voelt het voor De Jong nu anders dan zijn periodes bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United.

Aanvallend

"Ik ben nu 29 jaar. Bij Gladbach was ik 21, 22 jaar. Bij Newcastle net 24. Ik heb me als mens en voetballer ontwikkeld. En de speelwijze is nu ook anders. De club wil aanvallend, dominant voetbal spelen", aldus de blije spits.

Concurrentie

Toch moet het allemaal nog gaan draaien, want De Jong scoorde in 3 La Liga-potjes nog niet en Sevilla haalde met Chicharito een extra concurrent in huis. De Oranje-international is echter vastberaden.

"Ik heb de juiste ballen nog niet gehad. Scoren uit voorzetten moet nog een wapen worden. Sevilla is een hoger niveau dan PSV, hè. Maar ook in weerstand, natuurlijk. Daarnaast kan de trainer gewoon twee gelijkwaardige elftallen opstellen. Ik wist op voorhand al dat er concurrentie zou zijn."