De Jong verlengt door privésituatie voorlopig nog niet bij De Graafschap

admin • 15:50, 07-03-2019 / Laatste Update: 10:01, 12-12-2023

De Graafschap-trainer Henk de Jong tekent voorlopig nog niet bij in Doetinchem. De deal over een contractverlenging leek al in kannen en kruiken, maar De Jong moet eerst 'een pas op de plaats maken', zegt hij. De Jong heeft te maken met vervelende privéomstandigheden.

"Ik zal het maar gewoon eerlijk zeggen", zegt De Jong voor de camera's van zijn eigen club. "Mijn vrouw is niet fit. Dat is niet goed. En daar heb ik mee te dealen. Ik moet dat goed afwegen. Dat duurt niet lang. Daar ga ik op korte termijn een beslissing over nemen."

Stapelgek

De Jong wil dan absoluut niets weten over problemen tussen hem en De Superboeren. Integendeel: "De Graafschap heeft mij een geweldige aanbieding gedaan. Er is warmte over en weer. Ik ben stapelgek met de club."

"Ik moet gewoon kiezen bij welk team ik wil zijn. En dan bedoel niet een voetbalteam. Maar dan bedoel ik mijn privéteam, met mijn vrouw en kinderen."

De Jong woont in Drachten, maar werkt dus in Doetinchem. Dat is elke dag een heel lang stuk rijden. Iets wat door de geschetste situatie wellicht niet meer te combineren is voor De Jong. "Het heeft wel zijn tol geëist. Maar we gaan kijken wat daar in mogelijk is. Ik sluit niets uit."