Jørgensen baalt van rood: 'Veltman deed alsof zijn enkel brak'
i

Pro Shots

Jørgensen baalt van rood: 'Veltman deed alsof zijn enkel brak'

Martijn Baars • 18:11, 21-01-2018 / Laatste Update: 10:38, 07-01-2024

Nicolai Jørgensen was na afloop van de 184ste Klassieker schuldbewust over zijn rode kaart. De Deense spits kreeg zijn 2e gele kaart na een overtreding op Joël Veltman. "Het was stom van mij, maar hij deed alsof zijn enkel brak. Dat was nergens voor nodig."

Jørgensen kreeg zijn eerste gele kaart 10 minuten voor rust. "Dat was een terechte gele kaart, maar ik moest daar die overtreding maken om de tegenaanval van Ajax eruit te halen," zei hij na afloop voor de camera's van FOX Sports.

Tweede geel

Zijn tweede gele kaart volgde in de 58ste minuut, kort nadat Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar Ajax op een 2-0 voorsprong hadden gezet in de Johan Cruijff Arena. Jørgensen schoffelde Joël Veltman neer op het middenveld.

Theater

"Ik denk niet dat het een gele kaart was, maar het was niet slim van mij. Ik moet de scheidsrechter niet de kans geven om mij daar een tweede gele kaart te geven. Of het ook geel was geweest als Veltman minder theater had gemaakt? Dat weet ik niet, maar dat doet er ook niet meer toe."

FC Utrecht-uit

Jørgensen mist door de rode kaart de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht. Die wordt woensdag ingehaald, nadat die wedstrijd voor de winterstop was afgelast vanwege de sneeuw.