Jürgen Klopp ziet Liverpool uit CL vliegen: ‘Totaal geen impact op ons seizoen’
i

BSR Agency

Jürgen Klopp ziet Liverpool uit CL vliegen: ‘Totaal geen impact op ons seizoen’

admin • 09:12, 12-03-2020 / Laatste Update: 22:34, 07-01-2024

Trainer Jürgen Klopp heeft de uitschakeling van Liverpool in de Champions League snel een plek gegeven. De kampioen van Europa verloor in de 8e finales van een stug Atlético Madrid, dat ook de return op Anfield na verlenging won (2-3). Volgens Klopp heeft dat ook wel voordelen, want hij kan zich met zijn ploeg nu volledig focussen op het grote doel van dit seizoen: kampioen worden.

"Dit heeft totaal geen impact op ons seizoen”, zei de Duitse manager. "We hebben 2,5 jaar geweldig gepresteerd in de Champions League en daarin het ene na het andere feest gevierd. Vanavond was ook een feestje, het publiek was geweldig, de jongens hebben hard gevochten, we speelden een geweldige wedstrijd en maakten prachtige goals. Maar we verloren, dat is het. Nu hebben we meer tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijden in de Premier League. We moeten vanaf nu toekijken bij de Champions League in plaats van dat we daar onderdeel van zijn. Maar iedereen weet dat we terugkomen.”

Landskampioen?

Het heeft er alle schijn van dat Liverpool gewoon kampioen wordt in de Premier League. De ploeg van Klopp heeft maar liefst 25 punten voorsprong op titelverdediger Manchester City. Het lijkt een kwestie van tijd tot de Reds hun eerste titel sinds 1990 kunnen gaan vieren, al zorgt de situatie met het coronavirus voor twijfels over de voortgang van de competitie.

Check hieronder de samenvatting van Liverpool - Atlético Madrid: