'Kampioenschap kan zondag al worden beslist'
i

Pro Shots

'Kampioenschap kan zondag al worden beslist'

Brian Vesseur • 17:52, 15-01-2016 / Laatste Update: 07:22, 07-01-2024

Wil je weten wie er kampioen wordt? Dan moet je zondag even opletten. Feyenoord - PSV gaat volgens de statistieken bepalen wie de titel dit seizoen binnensleept. Als PSV verliest, schiet Ajax naar een kampioenskans van maar liefst 64,1%!

Momenteel is de kans namelijk 59,7% dat Ajax kampioen wordt, als we de statistieken van Infostrada en EuroClubIndex mogen geloven. PSV (36%) en Feyenoord (4,3%) lijken al bijna kansloos.

Bepalende wedstrijd

PSV moet winnen om aansluiting te vinden en de titelstrijd spannend te maken. Als de Eindhovenaren winnen komen ze opeens een stuk dichterbij: 46,2% voor PSV en nog maar 52% voor de Amsterdammers.

Als Feyenoord nog een kans op de titel wil maken, moet het winnen. En zelfs dan is de kans nog maar 7,6%. Bij winst voor de Rotterdammers lijkt Ajax wél bijna zeker. Dan komen ze in Amsterdam namelijk op 64,1% en krijgt PSV de overige 28,2%.

Kleine nuance is natuurlijk wel op z'n plaats. Natuurlijk kunnen we heel cliché zeggen: de bal is rond en kan alle kanten op. Maar zeker geldt hetzelfde als op de beurs: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De Eredivisie gaat weer van start met een kraker. Winst Feyenoord betekent grote kans op titel Ajax @EuroClubIndex pic.twitter.com/NVPITT2xxt

— Alexander Schram (@alexvoetbalt) January 15, 2016