Keeper van Atalanta Bergamo heeft ook corona
i

AP

Keeper van Atalanta Bergamo heeft ook corona

admin • 23:54, 24-03-2020 / Laatste Update: 15:13, 07-01-2024

Bij Atalanta Bergamo (de Italiaanse club van Marten de Roon en Hans Hateboer) is de 1e besmetting van het coronavirus gemeld. Doelman Marco Sportiello testte positief op Covid-19. Toch heeft hij geen ziekteverschijnselen.

Sportiello en zijn ploeggenoten, onder wie dus Hateboer en De Roon, zijn uit voorzorg in quarantaine gegaan. "Deze afzondering zal komende vrijdag voorbij zijn”, aldus de clubleiding. Sportiello is de 15e besmette speler in de Serie A. Bergamo is in Italië de provincie met de meeste coronabesmettingen (6728).

Corona League

Volgens de burgemeester van de stad Bergamo heeft het duel in de Champions League tussen Atalanta en Valencia op 19 februari in Milaan een rol gespeeld in het hoge aantal besmettingsgevallen. "Het was heel druk in het stadion en na afloop in de horeca. Die avond was er absoluut een sterke escalatie van mensen die besmet raakten.”

Valencia de pineut

Sportiello zat bij dat duel op de bank. Valencia maakte vorige week bekend dat sinds de trip naar Italië ruim 1/3e van de spelersgroep en begeleidingsstaf positief heeft getest op het gevreesde longvirus.