Kelle en 'The Beast' promoveren naar de League One
i

ANP

Kelle en 'The Beast' promoveren naar de League One

admin • 20:35, 30-05-2016 / Laatste Update: 06:32, 05-01-2024

Er was eens een arrogante en verwende prins (Wimbledon-spits Adebayo Akinfenwa). Op een koude winteravond klopt een oude, lelijke bedelaarster bij zijn kasteel aan. Zij biedt hem één roos, als zij de nacht mag doorbrengen in het kasteel. Vol afkeer over haar verwilderde uiterlijk, stuurt Akinfenwa haar weg. Zij waarschuwt hem nog dat hij zich niet door het uiterlijk moet laten bedriegen, want schoonheid zit van binnen. Maar hij wijst haar opnieuw de deur. Op dat moment verandert de oude vrouw in een beeldschone tovenares. De tovenares spreekt een vloek uit over het kasteel en verandert Akinfenwa in een afzichtelijk Beest. Zij laat hem alleen achter met een magische spiegel, een roos en een spreuk: “Als hij iemand kan lief hebben en ook haar liefde kan winnen, voordat het laatste bloemblaadje van de roos gevallen is, zal de vloek worden verbroken. Zo niet, dan is hij gedoemd om voor altijd een Beest te blijven.”

Kelle

In een klein dorpje woont Kelle (Wimbledon-doelman Kelle Roos), met zijn vader Maurice. Op een dag vertrekt de vader van Kelle naar een andere plaats om daar zijn nieuwste uitvindingen te verkopen. Hij blijft echter erg lang weg en wanneer zijn paard alleen terugkeert, weet Kelle dat er iets mis is. Het paard brengt hem naar de plaats waar zijn vader per ongeluk heen is gereisd; een gigantisch kasteel dat er nogal donker en eng uitziet. Kelle gaat naar binnen en vindt zijn vader. Die smeekt hem om weg te gaan en hem achter te laten, maar dan is het al te laat. Een afschuwelijk beest, de bewoner van het kasteel, heeft Kelle gevonden.

Hij smeekt hem om haar vader te laten gaan en hij biedt aan om voor hem in de plaats te blijven. Het beest gaat akkoord en Kelle blijft achter in het kasteel. Kelle verafschuwt het beest en hij wenst dat dit alles nooit was gebeurd. Langzaam maar zeker begint hij in te zien dat het beest niet zo gemeen en lelijk is als hij eruit ziet. Tijdens zijn dagen in het kasteel worden ze verliefd op elkaar.

Wimbledon

Derby County verhuurde de Nederlandse Kelle Roos halverwege het seizoen aan Wimbledon waarna hij samen met 'zijn' Beast Adebayo Akinfenwa het sprookje richting de League One waar mocht maken. En dat is maandag gelukt! Na een goal van Lyly Taylor en, jawel, 'The Beast', werd Plymouth Argyle met 2-0 verslagen op Wembley. Voor de 6e keer in 14 jaar tijd promoveert Wimbeldon op mytische wijze naar de League One.

En ze leefden nog lang en gelukkig.