Kerstcadeau voor oud-voorzitter Peru: vrijgesproken van omkoopzaak
i

AP

Kerstcadeau voor oud-voorzitter Peru: vrijgesproken van omkoopzaak

Brian Vesseur • 18:39, 26-12-2017 / Laatste Update: 19:43, 12-12-2023

Manuel Burga is vast een naam waar je nog nooit van hebt gehoord. Toch heeft-ie op tweede kerstdag goed nieuws gekregen. De 60-jarige man uit Peru is de oud-voorzitter van de Peruaanse voetbalbond. Tot 2015, want toen werd hij met een paar andere belangrijke voetbalmannetjes opgepakt. Ze zouden betrokken zijn bij de omkoopaffaire van de FIFA. Een rechter in New York kwam dinsdag echter tot de conclusie dat Burga onschuldig is.

De man die tussen 2002 en 2014 als bondsvoorzitter van Peru werkte, werd in december 2015 gearresteerd, samen met andere Zuid-Amerikaanse collega's. Ze zouden miljoenen aan steekpenningen hebben aangenomen in ruil voor de verkoop van waardevolle marketing- en mediarechten van wedstrijden.

Guilty!

De rechtbank in New York die zich bezighoudt met de FIFA-affaire oordeelde vrijdag dat 2 andere bobo's wel schuldig zijn: José Maria Marin en Juan Ángel Napout. De oud-voorzitter van de Braziliaanse bond en de voormalige preses van de Zuid-Amerikaanse federatie Conmebol moeten het geld waarmee ze zich hebben verrijkt, terugbetalen aan de mondiale bond.