KNVB-arts geeft update over herstel Frenkie de Jong: 'Waar ik dat op baseer?'
Frenkie de Jong / Getty Images

KNVB-arts geeft update over herstel Frenkie de Jong: 'Waar ik dat op baseer?'

15:31, 25-04-2024 / Laatste Update: 15:56, 25-04-2024

KNVB-arts Marcel Goedhart verwacht dat Frenkie de Jong op tijd hersteld zal zijn voor het Europees Kampioenschap. De 26-jarige Nederlander liep afgelopen weekend een verstuikte enkel op in de wedstrijd van FC Barcelona tegen Real Madrid.

"Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat De Jong het EK niet zal redden", aldus Goedhart, manager medische zaken, tijdens een mediabijeenkomst van de KNVB in Zeist. "Waar ik dat op baseer? Op het letsel."

Op dat letsel wil hij verder niet ingaan. FC Barcelona meldde maandag dat het om een verstuikte enkel gaat, maar de club deed geen mededelingen over de herstelduur.

Spaanse media schrijven dat De Jong ongeveer vijf weken nodig heeft om te herstellen. In dat geval zou het seizoen van de middenvelder bij Barcelona al voorbij zijn. Het EK in Duitsland begint op 14 juni en de eerste wedstrijd van Oranje vindt plaats op 16 juni in Hamburg tegen Polen. De Jong heeft dus nog zo'n zeven weken om te herstellen.

Selectie Oranje

De Jong miste de laatste interlandperiode met het Nederlands elftal. Toen oefende Oranje tegen Schotland (4-0 winst) en Duitsland (2-1 nederlaag). Koeman moet op 7 juni zijn selectie voor het EK indienen en daaromheen zijn nog twee laatste oefenwedstrijden: op 6 juni tegen Canada en op 10 juni tegen IJsland. Wel mag Koeman zeer waarschijnlijk 26 in plaats van 23 spelers opnemen in die selectie. Als het herstel van De Jong erom spant, kan hij besluiten hem als 'twijfelgeval' alsnog mee te nemen.