KNVB geeft toch geen toestemming voor overname FC Den Bosch door Kakhi Jordania
i

Henk van Esch

KNVB geeft toch geen toestemming voor overname FC Den Bosch door Kakhi Jordania

Trevor Wagener • 11:30, 30-03-2019 / Laatste Update: 11:24, 12-12-2023

Wat een rotnieuws voor FC Den Bosch en haar aanhang! De licentiecommissie van de KNVB heeft geen toestemming gegeven voor de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania. Dat heeft clubdirecteur Paul van der Kraan van de voetbalbond te horen gekregen.

De boodschap komt keihard aan in stadion De Vliert. Nog maar een maand geleden sijpelden in het Bossche stadion de geluiden door dat accountantsbureau Grant Thornton bij zijn onderzoek naar het verdiende geld van Jordania niet op vreemde dingen was gestuit en dat er dus waarschijnlijk een positief besluit over de overname zou gaan volgen.

Kennelijk heeft de licentiecommissie nu toch redenen gevonden om een streep door de plannen van FC Den Bosch en Jordania te zetten. De KNVB wil de motivatie voor de afwijzing niet openbaar maken.

In beroep

FC Den Bosch wil het er niet bij laten zitten. De club gaat, in overleg met Jordania, bekijken of ze het besluit aan gaat vechten bij de commissie van Beroep van de KNVB. De Georgische zakenman, die vrijdagavond niet aanwezig was bij de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente (1-0), vliegt daarvoor zondag speciaal naar Nederland.

Vanwege het eventuele beroep wil ook FC Den Bosch op dit moment niet ingaan op de reden van de afwijzing. Van der Kraan heeft die wel van de licentiecommissie te horen gekregen.

Gevolgen

Het niet doorgaan van de overname heeft slepende gevolgen voor FC Den Bosch. Omdat de toekomst van de club nu ongewis is, zijn alle spelerscontracten die deze zomer aflopen formeel opgezegd. Ook de opties voor een langer verblijf, die diverse spelers in hun contract hebben, zijn hierdoor niet gelicht.

Directeur-uhhh?

Ook is het nu nog maar de vraag wat er gaat gebeuren met de functie van algemeen directeur bij FC Den Bosch. De huidige directeur, Paul van der Kraan, vertrekt per 1 april naar FC Twente. De club was met Manfred Laros (Sparta) en Berry van Gool (ex-Willem II) in gesprek over zijn opvolging. Al is het twijfelachtig of beide kandidaten nog geïnteresseerd zijn nu de deal met Jordania van de baan is.