KNVB komt met regeltjes uitzwaaien internationals: 'Ook fans kunnen gehuldigd worden'
i

Pro Shots / Action Images

KNVB komt met regeltjes uitzwaaien internationals: 'Ook fans kunnen gehuldigd worden'

admin • 13:30, 05-10-2018 / Laatste Update: 08:26, 08-01-2024

De KNVB is al het gedoe rondom het uitzwaaien van spelers zat. Was er volgend jaar nog gezeik, omdat Sneijder geen afscheidswedstrijd kreeg. Zijn er nu nieuwe regels over wanneer en hoe een speler gehuldigd gaat worden. En goed nieuws voor de fans: er komt ook een huldiging voor hondstrouwe supporters.

''Wanneer een fan 100, 200 of 300 keer in het stadion Oranje heeft aangemoedigd, wordt hij of zij binnen 2 jaar op het veld gehuldigd'', meldt de KNVB op hun site. Aankomende interland tegen Duitsland zullen er al 13 fans een feestje mogen vieren in de Johan Cruijff Arena. Ook worden Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt gehuldigd.

Voor internationals zijn de regels wat strikter geworden. Zo moet je minimaal 50 interlands hebben gespeeld om überhaupt op het veld gehuldigd te mogen worden. Ook wordt er nog maar eens in de 2 jaar gehuldigd.

''In de even jaren wordt bij een thuiswedstrijd in het najaar gezamenlijk afscheid genomen van alle mannelijke internationals die in de twee jaar ervoor gestopt zijn bij Oranje.''

Uitzonderingen

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. De KNVB geeft aan dat er alleen uitzonderingen op de regels gemaakt worden bij recordinternationals. Laat die nou net gestopt zijn.