KNVB wil karatekick-keeper van JVC Cuijk voor ACHT maanden schorsen (video)

Robert Hüsken • 13:44, 19-12-2018 / Laatste Update: 04:04, 06-01-2024

De aanklager van de KNVB wil doelman Yorrit Kanters van amateurclub JVC Cuijk voor 8 (!) maanden schorsen. De keeper van de Cuijkse voetbalclub misdroeg zich na afloop van het duel met UNA (0-1) van begin deze maand. Zijn teamgenoot Jassin Aarab kreeg een schikkingsvoorstel van 4 maanden aan zijn broek.

Fight

Teamgenoot Jay van Boxtel, die ook bij de vechtpartij tussen de medespelers betrokken was, kreeg van de voetbalbond geen straf opgelegd. Doelman Kanters haalde bij de ruzie met een karatetrap uit naar zijn teamgenoot Aarab. Verdediger Aarab deelde daarvoor een tik uit aan Van Boxtel.

Maar...

Zowel de Cuijkse voetbalclub als de betreffende spelers hebben de mogelijkheid in beroep te gaan tegen het schikkingsvoorstel. JVC laat via woordvoerder Theo Heiltjes aan De Gelderlander weten na te denken over de straf. ,,Ik kan er nog niets over kwijt. We zullen dit eerst intern moeten bespreken”, zegt hij.

JVC schorste de spelers milder

Eerder werd zowel Kanters als Aarab door de club voor 8 wedstrijden geschorst en naar het eerste zaterdagteam (derdeklasser) verbannen. Die straf loopt in maart af.