De Koning bij vijfde poging eindelijk naar de Eredivisie
i

ProShots

De Koning bij vijfde poging eindelijk naar de Eredivisie

admin • 18:50, 22-05-2016 / Laatste Update: 05:56, 05-01-2024

Vier keer liep Hans de Koning met een ploeg promotie naar de Eredivisie mis, maar zondag was het bij de vijfde poging eindelijk raak. Dankzij de 1-1 bij De Graafschap promoveerde hij met Go Ahead Eagles naar de hoogste afdeling.

,,Natuurlijk geeft het een lekker gevoel dat ik nu kan zeggen dat ik die stap heb gemaakt", zei De Koning. ,,Voor de spelers is dit fantastisch en voor mij is het ook hartstikke leuk.'

'Was een klik'

De 56-jarige Rotterdammer ging in februari aan de slag in Deventer. De oud-doelman van AZ en FC Twente begon met een nederlaag tegen Sparta, maar bleef daarna veertien wedstrijden op rij ongeslagen. Het leverde hem en de Eagles promotie naar de Eredivisie op. ,,Binnen twee dagen was er een klik. Complimenten aan de groep, die heeft het geweldig gedaan. Dit betekent veel voor de club, Go Ahead is klaar voor de Eredivisie. En ik ook."

Nieuw contract

De Koning hoopt met de Eagles mee te gaan naar de hoogste afdeling. De gesprekken over een nieuw contract lopen. ,,We hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om door te gaan."