KRC Genk dicht bij Belgisch landskampioenschap na dikke zege op Royal Antwerp (video)

Trevor Wagener • 00:59, 04-05-2019 / Laatste Update: 02:14, 05-01-2024

KRC Genk heeft de 1e Belgische landstitel sinds 2011 in zicht. In Genk werd vrijdagavond de nummer 3 Royal Antwerp met maar liefst 4-0 opzij gezet.

Roeslan Malinovski zette de thuisploeg in de 25ste minuut op voorsprong. De Oekraïense middenvelder benutte een strafschop. In de 2e helft liep Genk via doelpunten van Mbwana Samatta uit Tanzania en de Japanner Junya Ito uit naar 3-0. In de slotfase maakte Bryan Heynen er via een pingel nog 4-0 van.

Voorsprong

Koploper Genk heeft met nog 3 wedstrijden te spelen een voorsprong van 9 punten op achtervolger en regerend kampioen Club Brugge. De club van de Nederlandse voetballers Arnaut Danjuma Groeneveld, Ruud Vormer en Stefano Denswil speelt zondag nog tegen KAA Gent. Een week later speelt Brugge thuis tegen Genk.