La Ling is '1.000 procent zeker' dat Feyenoord kampioen wordt
i

pro shots

La Ling is '1.000 procent zeker' dat Feyenoord kampioen wordt

admin • 16:26, 09-05-2017 / Laatste Update: 16:01, 12-12-2023

Als het aan oud-voetballer Tscheu La Ling ligt, wordt Feyenoord aanstaande zondag in De Kuip gewoon kampioen van de Eredivisie. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad

Afgelopen zondag had iedereen verwacht, waaronder ook Feyenoord zelf, dat het de kampioensschaal al boven het hoofd kon houden. Maar Excelsior gooide roet in het eten van dit Rotterdamse feest. Feyenoord heeft nog steeds alles in eigen hand. Maar Ajax is in de laatste speelronde nog wel op 1 punt genaderd. Niks is dus meer zeker.

1.000 procent zeker

Maar volgens La Ling, die voor beide clubs heeft gevoetbald, hoeven de Rotterdammers niet te vrezen dat het kampioenschap alsnog niet doorgaat. "Daar ben ik 1.000 procent zeker van. In eigen huis, in een volle Kuip, dat geven ze echt niet meer weg", aldus Tscheu La Ling.

Dat de beste moge winnen

De Nederlander heeft meer seizoenen bij de Amsterdammers gespeeld dan bij de Rotterdammers. Maar een echte voorkeur heeft hij niet. "De ploeg die het einde van de competitie bovenaan staat, heeft er het meeste recht op. Feyenoord domineert de Eredivisie al het hele jaar. Ze verdienen het dus wel het meest."

Slowakije

Op dit moment is La Ling actief in Slowakije bij de voetbalclub Trencin. De Nederlander voelt zich daar op zijn gemak en denkt om ooit nog eens naar Nederland te komen. "Ik heb mijn handen vol aan Trencin. Het gaat nu niet zo lekker, maar we hopen nog steeds dat we Europees voetbal kunnen halen."