Landskampioen voortaan gastheer van duel Johan Cruijff Schaal
i

anp

Landskampioen voortaan gastheer van duel Johan Cruijff Schaal

admin • 15:21, 05-05-2017 / Laatste Update: 00:22, 05-01-2024

De strijd om de Johan Cruijff Schaal vindt vanaf komend seizoen niet plaats in de Johan Cruijff Arena, maar in het stadion van de landskampioen.

De KNVB organiseert deze wedstrijd in nauwe samenwerking met beide clubs, waarbij de kampioen van de eredivisie en zijn supporters het thuisvoordeel krijgen. De verwachting is dat de belangstelling voor de Nederlandse supercup hierdoor toeneemt, zegt de KNVB in hun verklaring. De bekerwinnaar –in de volgende editie Vitesse- is de bezoekende ploeg, waarschijnlijk in De Kuip.

'Geluisterd naar supporters'

,,We zijn de afgelopen twintig jaar erin geslaagd van de Johan Cruijff Schaal een traditie te maken”, zegt Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB. “De officiële aftrap van een nieuw voetbalseizoen, vernoemd naar onze beste voetballer ooit, is een begrip in Nederland. Tegelijkertijd hebben we geluisterd naar supporters en clubs en de verbeterpunten verwerkt in de nieuwe opzet."

Goed doel

Volgens de KNVB wordt ook de relatie met de familie en foundation van Johan Cruijff versterkt. Nieuw is dat van elk verkocht kaartje in ieder geval €1,- naar de Foundation gaat. Daarnaast wordt er ieder jaar aandacht gevraagd voor een actueel maatschappelijk thema. Welk thema dat is, wordt met de deelnemende clubs, de Johan Cruyff Foundation en KNVB afgestemd.