Last-minute streep door Zwitserland-Oekraïne in de Nations League
i

BSR Agency

Last-minute streep door Zwitserland-Oekraïne in de Nations League

Martijn Baars • 16:24, 17-11-2020 / Laatste Update: 08:32, 08-01-2024

De UEFA heeft besloten om last-minute een streep te zetten door Zwitserland-Oekraïne. De wedstrijd in de Nations League zou dinsdagavond gespeeld worden en zou ook meteen gaan om degradatie uit Divisie A. Maar het duel gaat dus niet door.

Dat alles heeft te maken met een positieve coronatest voor onder anderen Malinovsky van Oekraïne. De Atalanta-speler bleek dinsdagmiddag het virus te hebben, waardoor de hele selectie in quarantaine moet. 3 spelers en een fysiotherapeut kregen dinsdagochtend een positieve testuitslag binnen. Bij 2 spelers en de fysio gaat het volgens de Oekraïners om een ‘oude’ besmetting die nu weer wordt aangetroffen. De UEFA gaf toestemming aan de betreffende spelers om in actie te komen, maar de Zwitserse autoriteiten verbieden dat.

3-0 zege Zwitserland

Aangezien het het laatste duel deze interlandperiode zou zijn, zit de UEFA wel met de wedstrijd in z'n maag. Er is voor maart geen ruimte meer gereserveerd voor interlands, dus kan die groep in Divisie A ook niet definitief opgemaakt worden. Er gaan zelfs geruchten dat de UEFA Zwitserland een reglementaire 3-0 overwinning gaat geven, maar daarover later meer.