Leipzig is nu de koploper in de Bundesliga

Friso Gentsch/dpa

admin • 20:24, 30-11-2019 / Laatste Update: 04:18, 08-01-2024

Alfred Schreuder is er met Hoffenheim niet in geslaagd 3 punten te pakken tegen Fortuna Düsseldorf: 2-2. Wel lukte het Borussia Dortmund om met 10 man een 1-2 zege over de streep te trekken, terwijl RB Leipzig dankzij 3 treffers voor rust - voorlopig - de koppositie in de Bundesliga greep.

Met Jürgen Locadia in de basis begon Hoffenheim aan het thuisduel met Fortuna Düsseldorf, waarin de thuisploeg wat hoopte terug te doen tegen de blamage van een week eerder op eigen veld tegen Mainz (1-5). Al vroeg mocht de Rhein-Neckar-Arena juichen, toen Andrej Kramaric de mooie voorzet van Florian Grillitsch het verdiende resultaat gaf: 1-0.

Plots gelijk

Lange tijd leek het erop dat deze stand tot aan het laatste fluitsignaal op het scorebord zou blijven staan. Totdat Rouwen Hennings de ploeg uit Düsseldorf vijf minuten voor tijd ineens op gelijke hoogte knalde. De spits profiteerde toen de Hoffenheim-verdediging de bal miste na een voorzet. Schreuders ploeg blijft na het 1-1 gelijkspel steken op de 7e plaats en kan nog voorbij worden gegaan door Wolfsburg en Bayer Leverkusen.

Zweten

Toch gaf de promovendus de moed niet op en lieten ze Leipzig met 2 goals in de 2e helft nog even zweten. Verder dan 2-3 kwamen ze echter niet meer. Zo wipt Leipzig voorlopig over Borussia Mönchengladbach heen, dat morgen pas in actie hoeft te komen. Bayern München kan wel nog langszij komen.

Geen ‘schokeffect’ door Klinsmann

De wedstrijd tussen Hertha en Dortmund kon bijna niet beter beginnen voor de bezoekers. Iets minder dan een kwartier na het 1e fluitsignaal was het Julian Brandt die Jadon Sancho met een bekeken balletje tussen de verdediging van Karim Rekik door 1 op 1 met Thomas Kraft zette. De Engelsman faalde niet.

Hummels eraf

2 minuten later zorgde Thorgan Hazard ook nog voor de 0-2, maar via een van richting veranderd schot vond de ploeg van de debuterende Jürgen Klinsmann weer de aansluiting. De fans van de club uit de hoofdstad kregen vlak voor rust nog wat meer hoop op een goede afloop, toen de scheids de twee2e de gele kaart toonde aan Mats Hummels en de verdediger dus mocht vertrekken.

Alles of niets

Met een man minder kwam Dortmund na rust amper meer aan aanvallen toe. Het leek er al vroeg in de 2e helft op dat Hertha op 2-2 kwam, maar de VAR constateerde dat Davie Selke buitenspel stond. Het werd alles of niets voor Klinsmann, die Oranje-international Javairo Dilrosun in bracht om de laatste 20 minuten nog iets te forceren. Ook de jonge buitenspeler kon echter niets meer aan de uitslag doen: 1-2