De leukste reacties op onze 1 april-grap
i

ANP

De leukste reacties op onze 1 april-grap

admin • 11:58, 02-04-2018 / Laatste Update: 07:57, 07-01-2024

Het is waarschijnlijk niet nodig, maar toch even goed om duidelijk te maken. Oranje maakt geen kans meer op een WK-ticket. Het bericht van 1 april over matchfixing door Rusland was een grap, een lolletje, satire.

Heel vergezocht is het natuurlijk niet: Rusland speelt vaker vals. Bij de Olympische Winterspelen 4 jaar geleden in eigen land zat bijna iedere Russische atleet aan de doping, allemaal geregeld door de staat.

Flauw

Niet iedereen vond het grappig. Zo zegt iemand op Facebook: Flauwe 1 april-grap. Zou te mooi zijn om waar te wezen. Dan met Koeman ook nog kampioen worden zeker?

Fred van de Klashorst zegt: Als fan zijnde is dit niet leuk om te lezen. Dus echt flauwe 1 april-grap en doe je toch ook niet plaatsen dan.

Verbazing

Een enkeling wist niet zeker of het klopte. Of reageerde oprecht verbaasd. Dit ken toch nie! Of, lekker serieus: Mocht dit zo zijn, zou ik gezien de eigenwaarde en de erbarmelijk slechte resultaten bedanken voor de mogelijkheid om alsnog deel te nemen aan dit haantjes gevecht....

Maar goed, er zat een aantal aanwijzingen in dat de grap verklapte. Uit de reacties blijkt dat deze het meest is gesignaleerd:

1.04.2018 €

Het bedrag dat de spelers van Saoedi-Arabië zouden krijgen van Rusland bij verlies, is precies de datum: 1 april 2018.

Namen van bronnen

Theo van Wijgerden zegt op Facebook: Matchfixing deskundige "Twan Eepril" jaja op zn engels One April. Dat was inderdaad een andere hint.

Moeilijker was de naam Faque Newicovic, zogenaamd van iemand bij de FIFA. Het was eigenlijk een verwijzing naar 'fake news', oftewel nepnieuws. Dat wij bij hoge uitzondering plaatsen natuurlijk.

Likes voor reacties

Karel Kras deed zelf nog een duit in het zakje: Heb ook gelezen dat Messi zich laat naturaliseren als Nederlander om ook eindelijk is in het oranje te mogen spelen. Een opmerking die al snel meer dan 100 likes kreeg!

En nog iemand die ons betrapte: Haha wat een kansloze 1 april-grap. Rusland als gastland is al automatisch geplaatst. Al zegt dat niks over een eventuele schorsing door matchfixing.

En de laatste van Gunnar Smits werd ook veel geliket: Als dit geen 1 April grap is gaan onmiddellijk alle oranje spullen uit de kast om gelucht te worden 

Helaas, Gunnar, helaas...