Levchenko denkt dat het onmogelijk is om de Eredivisie voor 3 augustus af te ronden
i

ANP Kippa

Levchenko denkt dat het onmogelijk is om de Eredivisie voor 3 augustus af te ronden

Brian Vesseur • 22:53, 01-04-2020 / Laatste Update: 07:09, 07-01-2024

Evgeniy Levchenko gelooft niet dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor 3 augustus afgerond kunnen zijn. Tenminste, als de competities medio juni weer worden hervat. Levchenko is de voorzitter van spelersvakbond VVCS.

"De spelers zijn over het algemeen best bereid", doelt Levchenko over het hervatten van de competitie. "Maar natuurlijk moet hun gezondheid gegarandeerd zijn. Dat staat voorop."

Spelers verdienen rust in de zomer

Hij voegt er meteen een voorwaarde aan toe. "Als de competitie op 3 augustus af zou lopen, moeten de spelers fatsoenlijk de gelegenheid krijgen om op vakantie te gaan. Ze moeten uitgerust aan een nieuw seizoen kunnen beginnen. Wij zullen niet accepteren dat de huidige periode zonder groepstrainingen als vakantieperiode gezien wordt. De spelers werken, net zoals zo velen, op dit moment van huis uit. Met de druk van een EK en Olympische Spelen aan het einde van het volgende seizoen moet ik nog zien of de competitie pas op 3 augustus kan eindigen."

Vragen bij de spelers

Levchenko zegt dat er veel vragen leven bij de spelers. De meest gestelde vraag is hoe lang het allemaal nog gaat duren. ,,Daar is nog geen antwoord op gekomen. Spelers maken ook duidelijk dat ze de competitie alleen uit kunnen spelen als het op een veilige manier kan. Begrip voor de situatie is er. Maar bij iedereen staat de gezondheid voorop.”