Levenslang stadionverbod voor gekken op veld Go Ahead
i

Pro Shots

Levenslang stadionverbod voor gekken op veld Go Ahead

admin • 16:36, 06-03-2018 / Laatste Update: 23:33, 05-01-2024

Zo. Die zien we nooit meer terug. De malloten die het zondag nodig vonden om het veld te bestormen en achter de spelers van De Graafschap aan te gaan hebben een levenslang stadionverbod gekregen van hun club Go Ahead Eagles. Na het laatste fluitsignaal in de Adelaarshorst in Deventer was het een grote chaos.

,,De personen die na de wedstrijd Go Ahead Eagles-De Graafschap het veld betraden om voetballers en leden van de Veiligheidsorganisatie aan te vallen zijn nooit meer welkom in De Adelaarshorst", laat Go Ahead weten op de website van de club.

9 arrestaties

Eerder werden er al 9 vechtersbazen opgepakt naar aanleiding van de ongeregeldheden in het stadion. Zij worden namelijk verdacht van mishandeling en openbare geweldpleging.

Landelijk verbod

Go Ahead kwam tot het besluit om de personen voor het leven uit de Adelaarshorst te weren in overleg met de gemeente en de politie. Ook hangt ze nog een landelijk stadionverbod boven het hoofd, omdat de namen ook doorgespeeld worden aan de KNVB.

De supporters die niet op het veld stonden, maar zich wel hebben misdragen, kunnen ook maatregelen verwachten. ,,De personen die zich buiten het stadion hebben misdragen krijgen een tijdelijk lokaal stadionverbod opgelegd in afwachting van de beslissing van het Openbaar Ministerie."

Herrieschoppers in the picture

Bij Go Ahead weten ze blijkbaar ook heel goed wie de herrieschoppers zijn. ,,De problemen in het stadion zijn veroorzaakt door een groep personen vanuit vak 19. Vanuit dit vak zijn in het verleden vaker problemen ontstaan. Het is noodzakelijk om ingrijpende maatregelen te treffen, om de veiligheid van eenieder in het stadion te kunnen waarborgen."