halve-finale-champions-league-psg-borussia-dortmund-vermoedelijke-opstellingen
Halve finale Champions League tussen PSG en Borussia Dortmund / Getty Images

Dit zijn de bizarre statistieken van PSG - Borussia Dortmund: Fransen raken vier keer paal of lat in één helft

22:56, 07-05-2024 / Laatste Update: 22:56, 07-05-2024

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond een plek in de finale van de Champions League veroverd. De Duitsers wonnen in Frankrijk ook de return tegen Paris Saint-Germain met minimaal verschil. In Parijs werd het 0-1, terwijl PSG vier keer paal of lat raakte. Lees hier alles rustig terug.

Afgelopen! Dortmund naar de finale

Borussia Dortmund is de eerste finalist in de Champions League. Mats Hummels is met zijn doelpunt de matchwinner: 0-1. Weer lukt het niet voor PSG, dat in de tweede helft maar liefst vier keer de paal of de lat raakte en opnieuw geen Champions League wint.

Ongelofelijk: PSG raakt twee keer de lat

En dat is al de derde en vierde keer dat PSG paal of lat raakt in de tweede helft. Hoe is het toch mogelijk? Mbappé raakt de bovenkant van de lat en een minuutje later poeiert Vitinha de bal tegen de onderkant van de lat. Dortmund lijkt op deze manier de finale te gaan halen.

0-2 van Hummels afgekeurd

Heel even lijkt Mats Hummels in de 75e minuut zijn tweede te maken, maar de Duitser ziet zijn goal afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Opnieuw de paal voor PSG

Het zit de Fransen ook niet mee. Opnieuw wordt de paal geraakt. Dit keer schiet Nuno Mendes na een uur spelen op het aluminium. PSG heeft nog altijd twee goals nodig voor een verlenging.

Goal! 0-1 door Mats Hummels

De tweede helft begint meteen spectaculair; eerst mist Ramos een grote kans en daarna is het het talent Warren Zaiïre-Emery die van dichtbij de paal raakt. Daarmee is PSG in de eerste paar minuten gevaarlijker dan tijdens de gehele eerste helft. Het eerste gevaar van Dortmund na rust is wel raak: routinier Mats Hummels is de sterkste na een corner en werkt de 0-1 binnen. PSG moet echt aan de bak.

Grootste kans voor rust voor Dortmund

De eerste helft brengt wel spanning, maar weinig spektakel. De grootste kans in de eerste helft was voor de Duitsers. Karim Adeyemi had in de 34e minuut de 0-1 op de schoen na een snelle tegenaanval, maar Gianluigi Donnarumma bracht redding namens PSG.

Mbappé en Dembélé onzichtbaar

In een sfeervol Parc des Princes probeerde PSG in de Duitsers bij de strot grijpen, maar dat lukte in de openingsfase maar mondjesmaat. Kylian Mbappé en Goncalo Ramos kregen wat kleine kansjes maar de eerste paar minuten hield Dortmund eigenlijk simpel stand. De Duitsers hielden de boel goed dicht achterin, waardoor Dembélé en Mbappé het eerste helft nagenoeg onzichtbaar waren.

Ongewijzigd Dortmund

Bij Borussia Dortmund worden geen aanpassingen gedaan ten opzichte van het duel van vorige week, dat met 1-0 werd gewonnen. Wanneer de Duitsers de voorsprong uit handen geven zal dit het laatste Champions League-duel van Marco Reus zijn in dienst van Dortmund. Hij vertrekt na dit seizoen bij de geel-zwarten.

Ian Maatsen staat dinsdag dus wel in de basis. Hij is aan een sterke periode bij Dortmund bezig sinds de Duitsers hem huren van Chelsea. De Nederlander maakte in de kwartfinale tegen Atlético Madrid al een doelpunt. Donyell Malen begint op de bank. Hij maakte afgelopen weekend zijn rentree na blessureleed en was direct trefzeker.

Twee wijzigingen bij PSG

Bij de Parijzenaars zijn er wel wijzigingen. Goncalo Ramos begint in de spits. Kylian Mbappé schuift op naar de linkerflank. Dat gaat ten koste van Bradley Barcola.

Wie er bij PSG ook niet bij is, is Lucas Hernandez. De linksbenige verdediger raakte tijdens de wedstrijd in het Signal Iduna Park geblesseerd na een ongelukkige actie. Later bleek dat hij zijn voorste kruisband had afgescheurd, waardoor hij het EK mist en maandenlang aan de kant zal moeten staan.

Opstellingen PSG - Borussia Dortmund

Opstelling PSG: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Mendes; Zaire-Emery, Vitinha, Ruiz; Dembele, Ramos, Mbappe.

Opstelling Borussia Dortmund: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Sabitzer, Can; Sancho, Brandt, Adeyemi; Fullkrug.

TV-gids

Paris Saint-Germain tegen Borussia Dortmund is dinsdagavond live te zien op RTL7. De uitzending van de wedstrijd zelf begint om 20.55 uur, terwijl de voorbeschouwing een uur eerder van start gaat.