Lokeren-voorzitter van 87(!) zoekt opvolger na 24 jaar
i

Pro Shots / Action Images

Lokeren-voorzitter van 87(!) zoekt opvolger na 24 jaar

admin • 09:05, 01-11-2018 / Laatste Update: 06:24, 08-01-2024

Sommige voorzitters vinden het lastig om hun plekje over te dragen aan de nieuwe generatie. Nou willen we Roger Lambrecht (87), voorzitter van het Belgische Lokeren, daar niet meteen onder scharen, maar hij verlaat zijn post wel pas na 24 jaar. Hij is een ware held in Lokeren.

Lambrecht is volgens Sporza al een tijdje bezig met het zoeken van een opvolger. ''Er wordt gezocht naar een overnemer die, zoals dhr. Lambrecht, de club een warm hart toedraagt maar bovenal over voldoende financiële armslag beschikt om de club opnieuw te laten aanknopen met de sportieve successen uit het verleden'', aldus de mededeling van Lokeren.

In 1994 werd Lambrecht voorzitter bij de profclub. In de 24 jaren die volgden promoveerde hij naar het hoogste niveau, won hij 2 maal de beker en behaalde de ploeg meerdere malen Europees voetbal. ''Dhr. Lambrecht heeft zich al meer dan 25 jaar met hart en ziel ingezet voor deze mooie club.''

Sportief weinig successen meer

4 seizoenen terug speelde Lokeren nog in de groepsfase van de Europa League. Nu noteert de ploeg uit Oost-Vlaanderen de 15e stek in de Jupiler Pro League. Het lijkt dit seizoen eerder een gevecht tegen degradatie te worden dan om Europees voetbal.