LOL! Belofteteam Juventus vliegt uit beker door mislukte Panenka (video)
i

Getty Images

LOL! Belofteteam Juventus vliegt uit beker door mislukte Panenka (video)

admin • 23:09, 07-06-2017 / Laatste Update: 16:19, 07-01-2024

De beloftenploeg van Juventus is vanavond uitgeschakeld in de Primavera Cup, het Italiaanse bekertoernooi voor beloftenteams. Juventus verloor wel op een heel bijzondere manier: na strafschoppen door een mislukte 'Panenka' van het 17-jarige toptalent Moise Kean.

MIMI on Twitter

Ma come il fenomeno Kean. 😅 La Fiorentina vola in Finale. 👏🏻@JuventusFCYouth @acffiorentina #PrimaveraTIM https://t.co/HdDXMmn89Q

Kean wordt in Italië gezien als een gigantisch talent, maar aan zijn strafschoppen moet hij duidelijk nog even werken. De doelman van Fiorentina liet zich niet verrassen en kon de 'Panenka-penalty' zo uit de lucht rapen.

Wel een record in handen

Kean (Ivoriaanse ouders, maar in Italië geboren) maakte op 19 november vorig jaar al zijn debuut in de hoofdmacht van Juventus, thuis tegen Pescara. Daarmee werd hij de eerste speler die werd geboren na de eeuwwisseling die zijn debuut maakte in een van de vijf grote competities in Europa. Drie dagen later maakte hij ook al zijn debuut in de Champions League, door tegen Sevilla kort voor tijd in te vallen.

En nog een record

Op de slotdag van de Serie A schreef Kean opnieuw geschiedenis, door tegen Bologna de winnende 1-2 te maken. Daarmee werd Kean ook de eerste speler die na de eeuwwisseling werd geboren die een doelpunt maakte in een van de vijf grote competities in Europa. De 17-jarige Kean speelde al 17 interlands voor Italië onder 17.