Lucas Moura kijkt terug op Ajax-Spurs: 'Die woorden raakten ons heel erg'
i

Action Images via Reuters

Lucas Moura kijkt terug op Ajax-Spurs: 'Die woorden raakten ons heel erg'

Martijn Baars • 15:06, 08-05-2020 / Laatste Update: 13:24, 05-01-2024

Lucas Moura heeft op de website van Tottenham Hotspur nog maar eens teruggeblikt op het voor de Engelse club memorabele duel met Ajax (2-3), precies een jaar geleden. De 27-jarige Braziliaan bezorgde Ajax op 8 mei 2019 een van de grootste teleurstellingen in de clubhistorie door de Amsterdammers diep in blessuretijd met zijn 3e doelpunt van de avond een plek in de finale van de Champions League te ontnemen.

"Ik wist niet wat ik moest doen bij het vieren; ik sprong en gleed. Toen de bal in het doel verdween, voelde het van binnen als een soort explosie”, zegt Moura een jaar na dato. “Ik kon niet wachten om na de wedstrijd mijn vrouw en familie in Brazilië te bellen.”

'Bizarre wedstrijd'

Ajax leidde in de eigen Johan Cruijff Arena bij rust met 2-0. Het 1e duel in Londen was al met 1-0 gewonnen, waardoor de Spurs 3 doelpunten nodig hadden. "Ik geloofde er nog steeds in. Wij begonnen goed, terwijl zij met 2 counters op 2-0 kwamen. Het was een bizarre wedstrijd met kansen voor beide teams”, aldus Moura.

'Die woorden raakten ons heel erg'

"In de rust gaf de trainer aan dat we met 1 doelpunt weer in de wedstrijd zouden zitten, dat herinner ik me nog als de dag van gisteren. Die woorden raakten ons heel erg. Het was een heel andere 2e helft en zij kwamen niet in hun gewenste spel. De 2-1 kort na rust gaf ons nieuwe motivatie.”

'Shirt laten signeren'

De rest is bekend en doet nog altijd zeer aan de ogen van de Ajax-fans. De knielende Moura na het laatste fluitsignaal hebben zij waarschijnlijk ook niet meer meegekregen. "Ik bedankte God”, aldus Moura, die sprak van ‘een geweldige ambiance’ in de Arena. "Ik zal het nooit vergeten en Tottenham zit voor altijd in mijn hart. Het shirt heb ik laten signeren door de spelers en die hangt nu in mijn huis in Brazilië.”