Lukaku: 'Ik ben geen kind meer, ik ben een man'
i

Pro Shots

Lukaku: 'Ik ben geen kind meer, ik ben een man'

Brian Vesseur • 11:33, 25-05-2016 / Laatste Update: 23:12, 12-12-2023

Op het WK van 2014 reikte Nederland tot de halve finale, terwijl opponent Argentinië naar de finale ging. De tegenstander had in de kwartfinale België al uitgeschakeld. Romelu Lukaku, spits van de Belgen, blikt daar nu op terug: "Nu maken we Argentinië in."

De Everton-aanvaller gaat met het Belgische Sport/Voetbalmagazine even terug in de tijd. Wat miste er in 2010, waardoor België de halve finale niet haalde? "Ervaring", stelt Lukaku. "Wij zijn niet bang. De eerste dag dat we samenkomen met de nationale ploeg, denken we aan onze komende tegenstander en zeggen we: 'We pakken ze!'"

Ik ben geen kind meer

Momenteel is de spits 23 jaar en hij barst van het zelfvertrouwen. Tegen bondscoach Marc Wilmots zei hij: "Ik heb hem gezegd: 'Ik sta klaar voor jou, ik ben niet meer het kind of de eeuwige belofte van vroeger, ik ben een man, ik heb veel geleerd, ik ben een gewaardeerde speler met een goede reputatie. Ik kan tegenstanders pijn doen met deze ploeg, ik weet dat ik dat kan omdat deze ploeg dezelfde profielen heeft - maar dan beter - als Everton.'"