Lyon en Memphis doen slechte zaken voor directe plaatsing Champions League

Photo News

Bart van der Wijst • 01:12, 13-05-2018 / Laatste Update: 10:35, 15-01-2024

Olympique Lyon heeft slechte zaken gedaan in de strijd om directe plaatsing voor de Champions League. Het verloor zelf met 3-2 bij Strasbourg en zag AS Monaco thuis met 1-0 winnen van Saint-Étienne.

Lyon boog in de 2de helft via Nabil Fekir (penalty) en Houssem Aouar nog een achterstand om. Bij de goal van Aouar verzorgde Memphis Depay de assist. In de laatste minuten stelde de thuisploeg toch nog de overwinning veilig.

Op hetzelfde moment benutte Fabinho namens Monaco een strafschop, die in blessuretijd werd toegekend.

Hoe staat het ervoor?

Door het gelijkspel staat Lyon nu derde, op twee punten van Monaco. De tweede plek geeft recht op directe plaatsing voor de Champions League, de nummer drie moet voorrondes spelen. Volgend weekeinde is de laatste speelronde.

Olympique Marseille, dat op 16 mei aantreedt in de finale van de Europa League, speelde vrijdag met 3-3 gelijk tegen Guingamp en maakt nog een kleine kans op directe plaatsing voor de Champions League.