Madrid wil graag de Champions League-finale op zich nemen, maar kan niet in Bernabeu terecht
i

AP

Madrid wil graag de Champions League-finale op zich nemen, maar kan niet in Bernabeu terecht

Martijn Baars • 15:37, 09-06-2020 / Laatste Update: 07:23, 07-01-2024

Jose Luis Martinez, de burgemeester van Madrid, staat er voor open om dit jaar de Champions League-finale te organiseren. De finale van het miljardenbal staat eigenlijk gepland in het Ataturkstadion in Istanbul, maar wordt vanwege de coronacrisis mogelijk verplaatst.

"Ik weet dat de UEFA er inmiddels mee bezig is en ik wil zeggen dat de gemeente Madrid hier volledig achter staat”, vertelt Martinez. De UEFA zelf wil niet reageren op de opmerkingen van de burgemeester, maar zegt dat 'er verschillende opties worden bekeken.'

Zonder toeschouwers

De finale wordt naar alle waarschijnlijkheid gehouden zonder toeschouwers. Een officiële datum is ook nog niet vastgesteld, aangezien de prioriteit eerst nog ligt bij de nationale competities. De Bundesliga is al een tijdje bezig en in Spanje begint de competitie deze week. Italië en Engeland volgen komende week.

Stadion van Atletico

Als de finale in Madrid wordt gehouden dan zal dat waarschijnlijk in het stadion van Atlético zijn. Het Santiago Bernabeu van Real Madrid wordt op dit moment verbouwd.