Maher wil het mooi afsluiten bij PSV
i

Pro Shots

Maher wil het mooi afsluiten bij PSV

admin • 09:57, 04-04-2016 / Laatste Update: 13:06, 05-01-2024

Adam Maher lijkt afscheid te nemen van PSV. De topaankoop van 2013 kreeg in het competitieduel met AZ (2-4) weer eens wat minuten in het eerste, maar heeft inmiddels zelf zijn conclusies getrokken.

Tot afgelopen zaterdag kwam Maher (22) tot negen minuutjes in het kalenderjaar 2016. Uitgerekend op bezoek bij de club waar alles en iedereen hem op handen draagt, mocht hij als invaller bij een stand van 0-4 weer eens meedoen. De wedstrijd tegen AZ was gespeeld, maar het volk in Alkmaar begroette de voormalige publiekslieveling alsof hij terugkeerde na lang blessureleed. "Ik heb alles te danken aan AZ, door die club ben ik gekomen tot waar ik nu ben'', zei Maher na afloop.

Contrast

Het contrast is groot, met hoe Maher erop staat bij de aanhang in Eindhoven. Als een staatshoofd werd hij in de zomer van 2013 onthaald op De Herdgang, afgelopen november tegen FC Utrecht klonk er een striemend fluitconcert toen coach Phillip Cocu hem naar de kant haalde. De 'magische Maher', hij was te vaak onzichtbaar bij PSV. "Het boeit me echt niet wat mensen over me zeggen. Wat ze van me vinden of over me schrijven, daar sluit ik me voor af.''

Verklaring

Maher: ,,Het is dit seizoen anders gegaan dan gedacht. Ik heb de trainer nooit om een verklaring gevraagd, ik hoef niet te weten waarom hij niet voor mij kiest. Het is niet belangrijk voor mij, omdat ik weet wat ik wil. En dat is spelen. Is dat niet bij PSV, dan is het ergens anders. Ik wil het mooi afsluiten hier", zei Maher, die verder weinig kwijt wilde over zijn toekomst. ,,Ik heb mijn trots opzijgezet. Ik speel nu lekker mijn wedstrijden bij Jong PSV. Ik voel me fitter worden. Ik richt me op deze vijf, zes weken."