Mariano Diaz van Real Madrid heeft corona en mist Champions League
i

BSR Agency

Mariano Diaz van Real Madrid heeft corona en mist Champions League

Martijn Baars • 20:56, 28-07-2020 / Laatste Update: 18:47, 04-01-2024

Real Madrid moet het in de Champions League-kraker tegen Manchester City op 7 augustus doen zonder spits Mariano Díaz. Hij is besmet geraakt met het coronavirus, zo bleek in aanloop naar de hervatting van de training. Hij is inmiddels in zelfisolatie en thuisquarantaine gegaan.

Real speelt in augustus in de return van de 8e finale in de Champions League tegen Manchester City, maar zal het dan dus moeten doen zonder Díaz. Dat is overigens geen grote aderlating: de aanvaller uit de Dominicaanse Republiek had dit seizoen geen enkele basisplaats en viel slechts 4 keer kort in. Wel scoorde hij in de Clásico tegen Barcelona, vlak nadat hij was ingevallen.

Weekje vrij

De spelers van Real Madrid kregen na het veroveren van de Spaanse titel een week vrij en begonnen dinsdag aan de voorbereiding op de return in de 8e finales van de Champions League tegen Manchester City.

Geen Aguero

De Madrileense sterren werden maandag allemaal getest. Daaruit kwam 1 positieve uitslag, bij Mariano. De ploeg van trainer Zinédine Zidane moet op 7 augustus een achterstand van 2-1 zien weg te werken. City kan dan in ieder geval geen beroep doen op spits Sergio Agüero, die herstellende is van een operatie aan z’n linkerknie en volgens manager Pep Guardiola niet op tijd fit zal zijn.