Matavz moet vrezen voor maximumstraf na elleboogstoot
i

Joep Leenen

Matavz moet vrezen voor maximumstraf na elleboogstoot

admin • 22:53, 06-02-2018 / Laatste Update: 20:38, 08-01-2024

Tim Matavz dreigt de maximumstraf te krijgen voor zijn elleboogstoot op Denzel Dumfries. De aanklager betaald voetbal eist een schorsing van 5 wedstrijden tegen de spits van Vitesse voor een elleboogstoot in het duel met Heerenveen van zaterdag 20 januari.

De aanklager verhoogde de straf tijden de zitting bij de beroepscommissie, vanavond bij de KNVB in Zeist. De richtlijn is normaliter 4 duels, plus 1 voorwaardelijk. "Wij achten de elleboogstoot reglementair en overtuigend bewezen", stelde de aanklager in Zeist. "Er is sprake van een nare overtreding."

'Tik met de onderarm'

Vitesse betoogde dat Matavz Dumfries juist helemaal niet in zijn gezicht raakte. Daarbij was er geen sprake van een elleboog, maar een tik met de onderarm. Er was geen sprake van opzet. De raadsman van de Arnhemse club stelde ook dat er jurisprudentie was. In andere zaken ging de straf steevast omlaag. "Dan is het vreemd dat er nu meer wordt gevraagd. Dat wordt dan de hoogste schorsing in 10 jaar tijd. Terwijl Tim Matavz nog een blanco strafkaart (nog nooit rode kaart of schorsing, red.) heeft ook."

Uitspraak

De beroepscommissie doet woensdag uitspraak.