Memphis met assist en goal weer lekker belangrijk voor winnend Lyon (video's)

Martijn Baars • 22:00, 02-11-2017 / Laatste Update: 04:37, 05-01-2024

Memphis Depay is weer lekker belangrijk geweest voor zijn ploeg Olympique Lyon. De Nederlandse vleugelspeler scoorde én gaf een assist in de thuiswedstrijd tegen Everton. Het Europa League-potje eindigde daardoor in een 3-0 zege voor Lyon.

Het vuurwerk barstte pas na rust los, maar meteen goed ook. Bertrand Traoré, ex-Ajacied, opende een dikke 20 minuten voor tijd de score. Daarna was het de Memphis-show.

Memphis-show

De oud-PSV'er legde de bal perfect klaar voor Aouar, die simpel binnenschoof voor de 2-0.

Een minuut voor tijd zette Memphis ook nog zijn eigen naam op het scorebord door de 3-0 te maken. Everton stond toen al met 10 man na de 2e gele kaart voor Morgan Schneiderlin.

Everton is door de nederlaag al uitgeschakeld in de Europa League. Onder de nieuwe trainer Unsworth werd er al voor de 3e wedstrijd op rij verloren. Hij nam het stokje over van Ronald Koeman, die door slechte resultaten werd ontslagen bij de Engelse club.