Memphis Depay zet DM van kritische Rai Vloet in story: 'Alleen maar omdat jíj het doet'
i

BSR

Memphis Depay zet DM van kritische Rai Vloet in story: 'Alleen maar omdat jíj het doet'

Trevor Wagener • 21:15, 03-05-2020 / Laatste Update: 21:01, 07-01-2024

Voetballers Memphis Depay en Rai Vloet zijn niet blij met een video uit safaripark Beekse Bergen. Zaterdag werd in het dierenpark de 1e verjaardag van tijgerdrieling Aida, Amneris en Radames gevierd. De tijgers kregen van hun begeleiders een gigantische 'taart' en mocht zich uitleven aan een slinger met daaraan stukken vlees.

Begeleiders van het dierenpark in Noord-Brabant maakten met gigantische kartonnen dozen de vorm van een taart; het lijkt erop dat er in werkelijkheid niets in de dozen zat. In enkele reacties op Instagram klinkt kritiek: dergelijke dozen zullen tijgers in het wild immers ook niet tegenkomen.

Geen punt

De meeste mensen die reageren, zien er geen probleem in. Vloet, aanvallende middenvelder van Excelsior en oud-ploeggenoot van Memphis, is niet blij met de beelden. Het is niet helemaal duidelijk of zijn kritiek slaat op de dozen of simpelweg met het principe dat tijgers in het dierenpark verblijven voor menselijk vermaak.

Toen hij de video zag op het Instagram-account van nieuwssite NU.nl stuurde hij een persoonlijk bericht naar zijn maatje Memphis. In de DM refereert Vloet indirect aan de stortvloed van kritiek die Depay kreeg nadat hij zich liet fotograferen met een lijgerwelp, die later ook figureerde in de videoclip van zijn nieuwe nummer Dubai Freestyle.

Op de man spelen

De aanvaller van Olympique Lyon zette de DM van Vloet in zijn Instagram Story en lijkt het ermee eens te zijn. "90 procent van de reacties is 'geweldig'. Dit bevestigt alleen nog maar meer... De mensen hier hebben eigenlijk geen commentaar op wat je precies doet (ze uiten dat wel zo), maar ze hebben gewoon commentaar omdat JIJ het doet", stuurde Vloet. "Want dit is een Nederlands safaripark met Nederlandse medewerkers en niemand heeft commentaar."

 

 

Het is een feestelijke dag in Beekse Bergen. 🤩 De drie tijgertjes Aida, Amneris en Radames zijn vandaag één jaar geworden. 🐯🐯🐯 De verjaardag werd gevierd in stijl. #beeksebergen #tijgers #drieling

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl) op