Memphis meldt zich weekje te laat eindelijk op training Lyon
i

AFP

Memphis meldt zich weekje te laat eindelijk op training Lyon

Martijn Baars • 13:11, 09-07-2018 / Laatste Update: 19:49, 05-01-2024

Memphis Depay heeft zich - een week later dan van hem werd verwacht - eindelijk gemeld bij Olympique Lyon. De Franse club twitterde maandag een foto van de Oranje-international in het krachthonk met de woorden 'Memphis is back.'

Memphis had eigenlijk vorige week dinsdag al op het trainingsveld moeten verschijnen, maar keerde te laat terug van vakantie. Hij zal daarvoor een boete krijgen van de club, maakte trainer Bruno Génésio eerder al bekend.

Oranje

De late terugkeer komt volgens Franse media mogelijk omdat Memphis de instructies verkeerd heeft begrepen. Hij zou hebben gedacht vanwege de oefeninterlands van Oranje in juni (tegen Slowakije en Italië) wat langer weg te mogen blijven. Génésio gaf vorige week op zijn persconferentie aan dat de Nederlander het dan bij het verkeerde eind had. "Hij had 5 weken vakantie, net als de andere spelers."

Goed seizoen

De 24-jarige Memphis kan terugkijken op een succesvol seizoen bij Lyon, dat hem begin vorig jaar overnam van Manchester United. Met 22 goals en 17 assists zorgde hij er mede voor dat Lyon 4e werd in de Ligue 1 en zich plaatste voor de Champions League.