Messi smeekt bij de FIFA: 'Ik schold tegen de lucht'

Messi smeekt bij de FIFA: 'Ik schold tegen de lucht'

Martijn Baars • 15:48, 30-03-2017 / Laatste Update: 17:52, 07-01-2024

Lionel Messi heeft in een persoonlijke brief aan de wereldbond FIFA geprobeerd zijn schorsing van de eerstvolgende 4 interlands terug te draaien. In 7 alinea's meldt de Argentijnse topspeler dat hij de grensrechter niet heeft beledigd.

En mocht hij toch met ongepaste woorden gescholden hebben, dan was dat niet tegen de assistent. ,,Ik sprak ze tegen de lucht en daarvoor bied ik mijn excuses aan'', schrijft de topspits in de brief, die de Argentijnse krant El Mundo Deportivo publiceerde.

Televisiebeelden

De tuchtcommissie van de FIFA schorste Messi vanwege het uitschelden van de grensrechter in de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (1-0). Dat gebeurde op basis van televisiebeelden. De Argentijnse bond is in beroep gegaan. Zijn club Barcelona sprak schande van het zware vonnis en noemde de schorsing buiten proporties.

Argentijns WK in gevaar

Messi zat inmiddels al 1 duel aan de kant. Hij zag zijn ploeggenoten met 2-0 verliezen van Bolivia in de WK-kwalificatie. Als de FIFA niet inbindt en de schorsing handhaaft, mist de vedette ook de WK-kwalificatieduels met Uruguay, Peru en Venezuela. Argentinië staat momenteel 5e in de Zuid-Amerikaanse poule, een positie die geen recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland.

'Hef deze straf op'

Messi beaamt wel dat hij woorden had met de Braziliaanse grensrechter van dienst in het duel met Chili. ,,Hij begreep heel goed wat ik zei en we spraken met elkaar op een vriendelijke toon. Geen moment waren mijn woorden beledigend'', aldus Messi in zijn persoonlijke smeekbede aan de FIFA. ,,Ik verzoek u vriendelijk, doch dringend deze straf op te heffen.''