Michiel Kramer is de koning van de sneaky actie (video)
i

Screenshot Fox Sports

Michiel Kramer is de koning van de sneaky actie (video)

admin • 15:00, 25-10-2016 / Laatste Update: 07:36, 07-01-2024

De KNVB heeft dinsdag besloten om geen actie te ondernemen naar aanleiding van de reactie van Michiel Kramer na het doelpunt van Dirk Kuyt. De spits van Feyenoord maakte na de goal een rare beweging en leek daarmee doelman Onana te raken met zijn knie. Een week eerder was Kramer nog de grote man met zijn winnende treffer tegen NEC. Het is zeker niet de eerste keer dat de KNVB een onderzoek start naar het gedrag van Kramer. Wie is Kramer nu eigenlijk? Een blik in zijn verleden leert ons dat Michiel Kramer vooral de koning is van de sneaky actie.

Van held naar schlemiel

Afgelopen week geeft misschien wel een goed beeld van de carrière van Michiel Kramer. De boomlange spits is met regelmaat de held bij zijn club, maar heeft ook een waslijst aan incidenten achter zijn naam staan. In Nijmegen kwam de spits vorige week als invaller in het veld en in blessuretijd stond hij toevallig op de juiste plek om Feyenoord de 3 punten te bezorgen. Een week later hangt hem weer een paar wedstrijden schorsing boven het hoofd na weer een domme actie. Het knietje van Kramer tegen Ajax-doelman Onana was iedereen in de Kuip ontgaan. Alleen 's avonds bij Studio Voetbal werd duidelijk dat Kramer weer iets had uitgevreten. En dat geeft direct het antwoord.

Geen twijfel over mogelijk. #kramer #ajax #feyaja pic.twitter.com/BhLhXW5ZYz

— Bart Sanders (@bart_sanders) 24 oktober 2016

Camera's

Michiel Kramer scoort, beukt en slaat zich door een wedstrijd alsof hij nog op een amateurveld staat. Hij waant zich ver weg van alle camera's en haalt alles uit de kast om zijn tegenstanders de baas te zijn, te beïnvloeden en te provoceren. Dat daarbij met regelmaat de stoppen doorslaan is niet iets waar hij zelf trots op is. In zijn tijd bij ADO Den Haag gaf hij Ajax-doelman Jasper Cillessen een elleboogstoot. In zijn reactie na de wedstrijd gaf hij toe dat zijn actie bestraft had moeten worden met een rode kaart. Hij kreeg van de scheidsrechter slechts geel. De spits dacht ermee weg te komen, maar werd later alsnog voor 3 wedstrijden geschorst.

Videobeelden

De incidenten met Kramer staan niet op zich. Vorig seizoen miste hij nog het slot van de competitie nadat hij door de KNVB voor 2 duels werd geschorst. De schorsing kreeg hij voor het bij de keel grijpen van FC Groningen-speler Etiënne Reijnen. Het was de scheidsrechter ontgaan, maar de camera's hadden zijn gedrag haarfijn geregistreerd. In dezelfde wedstrijd kreeg hij wel een gele kaart voor het belagen van Rasmus Lindgren.

Dossier Kramer

Het gedrag van Kramer bezorgt Feyenoord-advocaat Joris van Benthem overuren. In 2015 maakte Kramer een slaande beweging naar Ted van de Pavert van De Graafschap. Van de Pavert was woedend na afloop en vond dat Kramer voor zijn actie een rode kaart had moeten krijgen. Wederom stelde de KNVB een onderzoek in naar zijn gedrag. Van Benthem slaagde erin om Kramer vrij te spreken. Deze week kreeg het 'Dossier Kramer' er weer een nieuw hoofdstuk bij. Dit keer blijft zijn actie onbestraft, maar het zal het gedrag van de spits niet doen veranderen. Opvallend is dat één statistiek in het voordeel van Kramer spreekt: hij pakte in zijn carrière nog nooit een rode kaart.

Goed nieuws voor @kramerinho ... Aanklager start geen vooronderzoek naar spits #Feyenoord

— Mike Verweij (@MikeVerweij) 25 oktober 2016