Moeskroen zegt sorry voor misdragende fans tijdens minuut stilte voor Rensenbrink
i

BELGA

Moeskroen zegt sorry voor misdragende fans tijdens minuut stilte voor Rensenbrink

Martijn Baars • 14:13, 03-02-2020 / Laatste Update: 22:21, 05-01-2024

Excelsior Moeskroen heeft op Twitter sorry gezegd voor het gedrag van een paar fans tijdens de minuut stilte voor Rob Rensenbrink, voorafgaand aan het duel met Anderlecht.

Bij het competitieduel tussen beide teams in Brussel was veel aandacht voor het vorige week overleden clubicoon. Zo hadden alle spelers van Anderlecht de naam van de voormalig Oranje-international op hun rug en was familie van het ‘slangenmens’ voor de aftrap op het veld te vinden. Net als zijn vroegere ploeggenoten Paul Van Himst, Gilles Van Binst en Jan Mulder.

Uitvak niet stil

Bij de herdenkingsminuut bleef het in het uitvak niet stil. "Royal Excel Moeskroen wil zich excuseren voor het wangedrag van enkele supporters tijdens de minuut stilte voor Robert Rensenbrink, net voor de aftrap tegen RSC Anderlecht. Dit weerspiegelt op geen enkele manier de waarden van onze club en wij distantiëren ons van dit gedrag. We betuigen nogmaals onze oprechte deelneming aan de familie en geliefden van M. Rensenbrink”, liet de Waalse club maandag op Twitter weten.

Anderlecht won het duel met 1-0. Na de zege poseerden de spelers met een spandoek met daarop een afbeelding van Rensenbrink en de tekst ‘Legends never die’.