Mourinho vol lof over ballenjongen en blijkt er zelf ook eentje te zijn geweest

admin • 12:28, 27-11-2019 / Laatste Update: 09:57, 05-01-2024

Dinsdagavond zorgde Mourinho voor een gestoorde wedstrijd in Londen. Na 0-2 achter te staan trok zijn Tottenham de wedstrijd weer naar zich toe en won met 4-2. Bij de de gelijkmaker was een belangrijke rol weggelegd voor een ballenjongen. Een rol die The Special One zelf vroeger ook als de beste vervulde.

Een assist

"Ik hou van slimme ballenjongens, zoals ik dat zelf vroeger ook was. Ik was echt een geweldige ballenjongen, net zoals deze jongen." Vlak voor de 2-2 van Harry Kane lette een ballenjongen goed op. Spurs kon snel ingooien en keerde de wedstrijd tegen Olympiakos om. "Dit moment zal hij nooit meer vergeten. Hij leest het spelletje en gaf een goede assist. Een belangrijk moment. Ik wilde de ballenjongen na de wedstrijd het feest in de kleedkamer met ons laten vieren, maar hij was al verdwenen." De ballenjongen kreeg na de 2-2 nog wel een knuffel van Mou.

Ervaring

Over zijn verleden als ballenjongen in Mourinho duidelijk. "Toen ik zo'n jongen was wist ik precies waar een speler de bal bij een corner wilde. Spelers hoefde de bal zelf niet meer aan te raken. Mensen weten niet dat bij een echte voetbalclub elk detail belangrijk is."

Watch this: Jose Mourinho explaining the vital role of the ballboy. 😍#SpecialOne #THFC pic.twitter.com/DlSsn3WwRN

— Jose Mourinho (@MourinhoNews) November 26, 2019