NAC-er Bertrams verslaat Willem II-maat Haye met bowlen: 'Wil zondag ook winnen' (video)

Trevor Wagener • 20:32, 13-04-2018 / Laatste Update: 20:58, 05-01-2024

Voor NAC-keeper Nigel Bertrams en Willem II'er Thom Haye zorgt de derby van komende zondag voor extra spanning. De 2 voetbalvrienden speelden vorig seizoen nog samen, maar Bertrams vertrok naar Breda. Het 2-tal beloofde tegen Omroep Brabant een klassieke, verhitte strijd: "Zondag zijn wij de grootste vijanden."

Voorafgaand aan het duel speelden de 2 een wedstrijdje bowlen, die Bertrams overigens won. De pot van zondag is hoe dan ook belangrijker, vond Haye. "Deze wedstrijd brengt wel extra spanning met zich mee", zei Haye. "Het leeft enorm, dat voel je echt aan alles. Het is wel een ramp ja, als je deze verliest."

Vechten

En nu staan de 2 dus niet naast, maar tegenover elkaar. "Heel speciaal en heel apart", ging Bertrams verder. Zondag is voetbal oorlog. "Alles is dan geoorloofd", voegde de doelman van NAC er dan ook een beetje met een knipoog aan toe. "Niet alles is geoorloofd, maar wel meer dan normaal", ging Haye daarop door. "Zondag is Nigel even de grootste vijand. Maar daarna zullen we wel weer vrienden zijn."

Belangen

Beide heren vinden overigens dat de derby niet uit de hand mag lopen. Zowel binnen als buiten het veld. De laatste keer was dat namelijk wel zo. Alleen staat er deze keer misschien wel meer dan 3 punten en de eer op het spel. De winnaar zal hoogstwaarschijnlijk de nacompetitie ontlopen.

Geen excuses

"Dat lijkt mij wel", vervolgde Bertrams. "Als het dan nog niet lukt...maar je moet niet te vroeg juichen." Na de gewonnen bowl-wedstrijd, wil Bertrams zondag maar wat graag winnen. "Deze is alvast binnen", glunderde hij. "Maar het belangrijkste is dat we zondag de buit binnen halen." Hij kreeg de felicitaties van Haye. "Ik gun het Nigel. Maar zondag is het weer nieuwe ronde, nieuwe kansen."