Nantes-recordaankoop Limbombe krijgt politie op bezoek na geknoei met tekenbonus
i

Pro Shots

Nantes-recordaankoop Limbombe krijgt politie op bezoek na geknoei met tekenbonus

admin • 17:34, 30-12-2018 / Laatste Update: 09:00, 05-01-2024

De Belgische en Franse justitie hebben hun vraagtekens gezet bij de transfer van Anthony Limbombe naar Nantes. De van Club Brugge-overgekomen aanvaller, die overigens nog niet echt succesvol is bij de Franse ploeg, werd een recordaankoop van Nantes.

Maar inmiddels wordt de transfer door de hogere instanties onder de loep genomen. Dat resulteerde in een politiebezoek aan het adres van oud-NEC'er Limbombe. Tijdens de onderhandelingen met Nantes zou er een tekenbonus van 3 miljoen afgesproken zijn, waarvan de helft in de zak van Anthony's zaakwaarnemer beland zou zijn.

En dat is precies niet de bedoeling. Volgens de Franse wet mogen zaakwaarnemers namelijk maximaal 10% van de transfersom ontvangen, maar in dit geval ging het dus om een tekenbonus. Mogi Bayat, zaakwaarnemer van Limbombe, heeft een goede relatie met de voorzitter van Nantes. Ze hebben al eens eerder leuke dealtjes gemaakt.

Ontkenningsfase

De voorzitter van de Fransen ontkent dat er onderling een deal gemaakt is. "Vanuit onze kant werd geen bonus uitgekeerd. We weten alleen dat we een bepaalde prijs hebben betaald voor hem. We hoeven dat bedrag niet te rechtvaardigen."