Napoli en Chelsea winnen kinderlijk eenvoudig, Valencia vergeet duel te beslissen
i

Getty Images

Napoli en Chelsea winnen kinderlijk eenvoudig, Valencia vergeet duel te beslissen

Bart van der Wijst • 23:51, 07-03-2019 / Laatste Update: 01:24, 06-01-2024

Na de 5 eerdere potjes in de Europa League stonden om 21.00u nog eens 3 wedstrijden op het programma. En zeker niet de minste teams kwamen in actie. Met name het affiche Napoli - Salzburg was er op voorhand een om van te smullen.

Hieronder een kort overzicht van de verschillende wedstrijden.

Napoli helpt Nederland met makkelijke zege op Salzburg

Oostenrijk hijgt Nederland in de nek op de coëfficiëntenlijst. Wij staan 11de, Oostenrijk 12de. Hoe lekker is het dan om te lezen dat Napoli ons Nederlanders vanavond een handje hielp. In het eigen stadion won het kinderlijk eenvoudig van FC Salzburg: 3-0.

Al vroeg in de wedstrijd zorgde Arek Milik na een assist van Dries Mertens voor de openingstreffer. Via Fabián en een eigen doelpunt van Jérôme Onguéné kwam de eindstand op het bord. Al had het in de 2de helft misschien wel 4, 5 of 6-0 moeten zijn.

Chelsea op dooie gemakje naar overwinning

Net als Napoli kende ook Chelsea een makkelijke avond. Met Kepa onder de lat, die overigens weinig gezweet zal hebben, won de ploeg van Maurizio Sarri van Dynamo Kiev. Doelpunten kwamen van Pedro, Willian en Callum Hudson-Odoi: 3-0. Met name Willian scoorde fraai via een heerlijke vrije trap.

Valencia krijgt tikkie ondanks goede 1ste helft

In Spanje leek ook Valencia op cruise control naar een simpele zege te gaan. Rodrigo zette de thuisploeg op een riante 2-0 voorsprong. Gameiro leek het duel op slot te gooien, ware het niet dat de Fransman van ongeveer 1,5 miste. Na de thee veranderde het spelbeeld totaal en deed Viktor Claesson iets terug: 2-1. Genoeg om voor te spelen dus nog in Rusland volgende week.