NEC aast op Japanse topkeeper
i

Proshots

NEC aast op Japanse topkeeper

admin • 07:10, 11-12-2015 / Laatste Update: 11:21, 07-01-2024

NEC heeft het oog laten vallen op keeper Eiji Kawashima (32). De Japanse international geniet een transfervrije status en is nadrukkelijk in beeld bij de eredivisionist. De Nijmeegse club wil snel handelen, nu als doelman alleen Marco van Duin nog beschikbaar is.

NEC zoekt met spoed naar een keeper, sinds Benjamin Kirsten afgelopen weekeinde werd weggestuurd. De Duitser stond al in het doel vanwege het nodige keepersleed in Nijmegen. Door blessures haakten eerder Joshua Smits (gebroken pols) en de IJslander Hannes Halldórsson (schouder uit de kom) af in De Goffert.

International Japan

Van Duin speelt nu de laatste duels van NEC voor de winterstop. Daarna wil de Nijmeegse club een nieuwe keeper naar voren schuiven. Kawashima was jarenlang international van Japan en maakte de WK’s van 2010 (Zuid-Afrika) en 2014 (Brazilië) mee. Hij werd transfervrij, nadat hij afgelopen zomer zijn contract bij het Belgische Standard Luik niet verlengde. Een overgang naar Dundee United ketste daarna af. De keeper kwam eerder uit voor onder meer Lierse SK in België en Nagoya Grampus Eight en Kawasaki Frontale in Japanse J-League.