Nieuw stadion voor Helmond Sport

Nieuw stadion voor Helmond Sport

admin • 22:24, 19-01-2016 / Laatste Update: 20:02, 12-12-2023

Voetbalclub Helmond Sport krijgt een nieuw stadion midden op sportpark De Braak. Het nieuwe onderkomen komt naast het huidige en is niet exclusief voor de profclub. Scholieren, amateurverenigingen en medische dienstverleners krijgen ook onderdak in het 'multifunctioneel maatschappelijk gebouw'.

Kort samengevat is dit het plan dat de gemeente Helmond dinsdagavond presenteerde aan de gemeenteraadscommissie. Na de zomer is duidelijk wat het nieuwe stadion kost. Helmond hoopt op particuliere investeerders en subsidies van provincie, rijk en Europa. Helmond wil alleen geld uittrekken voor zaken als parkeerplaatsen, infrastructuur en nieuwe grasvelden en kleedkamers voor amateurclubs op de Braak.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er plannen zijn voor een nieuw Helmond Sport-stadion. Het nieuwe is nu dat de club alleen samenwerkt met maatschappelijke instellingen. In eerdere nieuwbouwplannen was ruimte voor commerciële huurders zoals een supermarkt. Het Knippenbergcollege wil dit niet. Ook sportwethouder Frans Stienen ziet 'meerwaarde' in het optuigen van een 'open campus is voor sport, onderwijs en gezondheid'.