Nieuwe linksback PSV meteen 1 van de best verdienende spelers in de selectie
i

AFP

Nieuwe linksback PSV meteen 1 van de best verdienende spelers in de selectie

Martijn Baars • 17:09, 01-09-2020 / Laatste Update: 18:06, 07-01-2024

De aanstaande PSV-linksback Philipp Max is dinsdagmiddag aangekomen op Eindhoven Airport. Na het ondergaan van een medische keuring wil PSV hem op woensdag presenteren. De 26-jarige verdediger komt voor 8 miljoen euro en een aantal bonussen over van FC Augsburg. Het totale bedrag blijft onder de 10 miljoen euro.

Max tekent volgens het Duitse Bild tot medio 2024 in Eindhoven en wordt direct 1 van de best betaalde spelers van PSV. Dat kan ook niet anders: de gemiddelde salarissen in de Bundesliga liggen veel hoger dan in de Eredivisie en Max groeide in Augsburg uit tot een ervaren kracht. 

Linksback

Na zijn komst kan PSV eindelijk weer vooruit op de linksback-positie. De afgelopen jaren wisselde bij PSV gevoelsmatig nergens zoveel als op die plek en was er volop nieuws voor de hekelaars en liefhebbers van de transferperiode. In het 2e deel van seizoen 2019-2020 stond Ricardo Rodríguez op huurbasis op die plek en een koop bleek niet haalbaar voor PSV. Hij speelt nu voor Torino. Daarvoor waren Michal Sadílek, Olivier Boscagli, Toni Lato en Nick Viergever opties geweest. 

Voorbereiding

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kregen Chris Gloster, Dennis Vos en Mauro Júnior een kans. Gloster was snel klaar en heeft zelfs zijn plek bij de beloften verloren aan Vos. Mauro deed het naar behoren en zelfs onverwacht goed, maar speelde niet op zijn natuurlijke positie.