Nog meer slecht nieuws voor Neymar: schorsing van 3 duels in Champions League blijft staan
i

BSR Agency

Nog meer slecht nieuws voor Neymar: schorsing van 3 duels in Champions League blijft staan

Martijn Baars • 16:30, 19-06-2019 / Laatste Update: 12:28, 12-12-2023

Neymar blijft 3 Europese wedstrijden geschorst. De straf voor de aanvaller van Paris Saint-Germain wegens het beledigen van de arbitrage blijft staan, meldt de UEFA. De Braziliaan verloor woensdag zijn hoger beroep die hij tegen de straf indiende.

De Braziliaanse sterspeler haalde na de uitschakeling van zijn Franse club in de Champions League door Manchester United hard uit op Instagram. Neymar was boos over een ingreep van de arbitrage in de blessuretijd van de return in Parijs (1-3). Scheidsrechter Damir Skomina wees na interventie van de VAR naar de stip, nadat een schot van Diogo Dalot op de elleboog van Presnel Kimpembe was gekomen. Manchester United benutte de penalty en de Engelse club bereikte daardoor alsnog de kwartfinales.

Schande

"Dit is een schande!", riep Neymar, die in dat duel ontbrak vanwege een voetblessure. "Ze zetten 4 mensen die geen verstand van voetbal hebben daar neer om naar een herhaling in slow motion te kijken. Dit is onmogelijk! Hoe kan die jongen nou zijn hand achter zijn rug houden?"

Ook bij transfer blijft schorsing staan

Het betekent dat Neymar sowieso de eerste 3 groepsduels van het nieuwe Champions League-seizoen mist. Ook als hij nog van club zou wisselen (FC Barcelona wil hem terug), blijft de schorsing staan.

Drama

Het is het zoveelste slechte nieuws voor Neymar. Eerder moest hij geblesseerd afhaken bij de Braziliaanse nationale ploeg voor de Copa America. Ook ligt hij onder vuur vanwege een vermeende verkrachtingszaak.