Noord-Ierland bouwt aan recordreeks

admin • 01:51, 29-03-2016 / Laatste Update: 20:41, 12-12-2023

De voetbalploeg van Noord-Ierland heeft maandag in Belfast een recordreeks neergezet. Het team van bondscoach Michael O'Neill versloeg Slovenië in een oefeninterland met 1-0. Daardoor is Noord-Ierland tien duels op rij ongeslagen. Het record van oud-bondscoach Billy Bingham, die in de jaren tachtig wedstrijden op rij ongeslagen bleef, is daarmee verbroken.

Conor Washington (Queens Park Rangers) maakte maandag in de eerste helft het doelpunt voor de thuisploeg. Komende zomer doet het land voor het eerst mee aan een EK. Slovenië is niet gekwalificeerd voor het toernooi in Frankrijk.

Gözübüyük

Oekraïne won in Kiev met 1-0 van Wales, dat zonder sterspeler Gareth Bale (rust) aantrad. Het doelpunt kwam op naam van Andrei Jarmolenko, die in de 28e minuut scoorde. De Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük leiden het duel. Beide landen zijn bij het EK in Frankrijk van de partij.