Oekraïens hotelkameravontuur kost Belgische commentator zijn stem en topper

Oekraïens hotelkameravontuur kost Belgische commentator zijn stem en topper

Martijn Baars • 15:24, 24-10-2016 / Laatste Update: 14:50, 05-01-2024

De voetballiefhebbers die zondag op de radio luisterden naar het verslag van de Belgische topper tussen Club Brugge en Anderlecht, kregen na rust ineens een andere stem te horen. Commentator Peter Vandenbempt had zich halverwege namelijk laten vervangen door collega Johan De Caluwé.

Vandenbempt kon niet verder vanwege een hese stem, veroorzaakt door een opvallend incident een paar dagen eerder in Oekraïne.

De bekende radiocommentator had daar verslag gedaan van de confrontatie tussen Shakhtar Donetsk en AA Gent in de Europa League. ,,Ik raakte opgesloten in het toilet van mijn hotelkamer, de klink werkte niet meer toen ik de deur wilde opendoen. Ik begon te roepen, maar niemand hoorde mij'', vertelde Vandenbempt van tegen Belgische media.

3 kwartier opgesloten

,,Daardoor moest ik steeds luider roepen, 3 kwartier lang. Pas toen meldden de collega's en het hotelpersoneel zich eindelijk in mijn kamer. 2 seconden eerder had ik mezelf bevrijd. Absoluut geen leuke ervaring, waardoor ik 2 dagen stemproblemen heb gehad.''

Schade

Het leidde ertoe dat Vandenbempt zondag met hese stem op de radio verslag deed van Club Brugge tegen Anderlecht. Hij hield het slechts 45 minuten vol. ,,Ik moest geweldig drukken op mijn stem om er geluid uit te krijgen. Dat kan ik niet nog eens 3 kwartier doen tot er is schade, dacht ik. En dus heb ik me bij de rust laten vervangen door mijn uitstekende collega Johan.''